Проблему обслуговування ліфтів на Закарпатті вирішували на спільній нараді в Управлінні Держпраці

5 років ago admin 0

Тема ліфтів для Закарпаття, як зрештою і для більшості регіонів України, не нова і доволі болюча. В області стан ліфтового господарства давно бажає бути кращим. Особливо турбують ліфти, встановлені в багатоквартирних будинках, чий граничний термін використання вичерпаний. Нині на зміну попереднім житлово-комунальним господарствам прийшли Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, які й отримали у «спадок» ліфти.

Але не всі вони мають укладені з відповідними  організаціями договори на обслуговування ліфтів. Звідси – ризик експлуатації несправних ліфтів.

Саме про це йшлося на сьогоднішній нараді, яку провів начальник відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Закарпатській області Віталій Ляхович з представниками деяких ОСББ Ужгорода. У заході також взяв участь заступник директора ДП «Закарпатський ЕТЦ» Михайло Саварін.

Модератор зібрання ознайомив присутніх з основними вимогами законодавства щодо безпечної експлуатації ліфтів. Водночас наголосив, що власники ліфтів, а тепер це ОСББ, мають призначити відповідальних осіб за утримання ліфтів з метою їх безпечної організації роботи.

Своєю чергою голів Об’єднань співвласників багатоквартирних будинків цікавило,на що вони мають звертати увагу при укладанні договору з спеціалізованим підприємством щодо технічного обслуговування ліфтів.

А Михайло Саварін зауважив, що у випадку, якщо ліфт введений в експлуатацію та знаходиться в роботі понад 25 років, обов’язково потрібно  проводити експертне обстеження уповноваженою організацією для визначення його подальшої експлуатації.