Всеукраїнський експеримент із застосування електронного підручника

5 років ago admin 0

el 2

Із серпня цього року розпочався всеукраїнський експеримент із застосування електронного підручника у закладах загальної середньої освіти у 1, 5 та 10 класах. У Закарпатській області долучилася Великоком’ятівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Виноградівського району (директор Н.А. Козуб).

Експеримент передбачає використання електронного підручника учнями п’ятого класу при вивченні історії України та десятикласниками при вивченні біології.

Міністерство освіти України забезпечило заклад освіти 25-ма планшетами для учнів та комп’ютером для вчителя. У закладі освіти надано безперебійний доступ до високошвидкісного інтернету з використанням Wi-Fi. Передбачається також використання інтерактивного проектора, який, на превеликий жаль, наразі відсутній.

Уже зараз вчителі позитивно відгукуються про якість підручників, що є першим кроком у їх експертизі.

На наступні два роки заплановано розширення кола учасників експерименту та переліку предметів, при вивченні яких будуть використані електронні підручники. Поетапно буде долучено учнів шостих, сьомих та одинадцятих класів. Перелік електронних підручників доповниться природознавством, трудовим навчанням, математикою, географією.

Метою експерименту є створення в Україні передумов для розвитку системи виробництва якісного освітнього електронного контенту та забезпечення доступу до нього здобувачам повної загальної середньої освіти.

el 3

el 4

el 1