Мукачівський міськрайонний суд нагадує про необхідність подання присяжними до 1 квітня 2019 року електронної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2018 рік.

5 років ago admin 0

            Згідно чинного законодавства, присяжні під час виконання своїх обов’язків у суді (тобто під час залучення до розгляду конкретної справи), становляться суб’єктами, на яких поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції» (далі Закон).

            Це означає, що на присяжних розповсюджується обов’язок подати електронну декларацію у порядок і в строки, визначені Розділом 7 (ст. 45-52) вказаного Закону.

            Тобто, якщо протягом 2018 року особи, які приймали участь у розгляді цивільної чи кримінальної справи, в якості присяжного, зобов’язані до 01 квітня 2019 року подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

            Якщо присяжний протягом 2018 року був увільнений від виконання обов’язків присяжного, то він також  зобов’язаний до 1 квітня 2019 року подати електронну декларацію за минулий рік.

            У зв’язку з вищенаведеним, нагадуємо про необхідність подання присяжними до 01 квітня 2019 року електронної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2018 рік.

            Звертаємо увагу на те, що для заповнення Е-декларації присяжним необхідно завчасно отримати електронно-цифровий підпис.

            Упродовж 7 днів після подання декларації суб’єкт декларування має право подати виправлену декларацію.

            Одночасно роз’яснюємо, що порушення вимог фінансового контролю, умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями, за які передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність. Наслідки порушення вимог фінансового контролю визначені у статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а декларування недостовірної інформації або умисне неподання декларації суб’єктом декларування – передбачене у статті 366-1 Кримінального кодексу України.

 

 

                                                                                                                                   Прес-служба Мукачівського міськрайонного суду