Депутати облради затверджуватимуть проект «Зона санітарної охорони водозабору «Минай»

5 років ago admin 0

Для забезпечення охорони водозабору прісних підземних вод, з якого йде централізоване водопостачання міста Ужгорода та навколишніх сіл.

До Закарпатської обласної ради надійшов лист від Комунального підприємства «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства міста Ужгорода», в якому водоканал клопоче затвердити проект  «Зона санітарної охорони водозабору Минай» для забезпечення охорони водозабору прісних підземних вод, з якого здійснюється централізоване водопостачання населення міста Ужгорода та прилеглих сільських населених пунктів.

З огляду на те, що затвердження таких проектів  здійснюється шляхом прийняття обласною радою рішення відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 8-1, 93 Водного кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 18.12.1998 № 2024,  виконавчим апаратом підготовлено на розгляд депутатського корпусу облради проект рішення для його подальшого затвердження. Слід зауважити, що при цьому враховуватиметься висновок постійної комісії облради з питань екології та використання природних ресурсів.

Даний проект рішення має на меті врегулювати видобуток питних підземних вод Минайського родовища питних підземних вод. Проектом зон санітарної охорони передбачено встановлення меж поясів зон санітарної охорони свердловини, обґрунтовані розміри меж поясів зон санітарної охорони, визначені організаційні та санітарно-технічні заходи відповідно до правового режиму, визначеного чинним законодавством.

Затверджений проект не потребує залучення бюджетних коштів.

Прес-служба Закарпатської облради