Про законодавчі новації щодо спрощеного процесу набуття права на виконання робіт підвищеної небезпеки говорили на підприємствах Мукачівщини

2 роки ago admin 0

Практика показує, що регулярне проведення превентивних заходів сприяє створенню на підприємстві більш безпечних і здорових умов праці, допомагає запобігти нещасним випадкам, професійним захворюванням та аваріям.

Нині, в умовах воєнного стану саме превентивний напрям є пріоритетом у діяльності  Управління Держпраці Закарпаття. До того ж останнім часом значно розширена сфера надання консультативної допомоги підприємцям.   

Днями головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді та на виробництвах і об’єктах підвищеної небезпеки Управління Михайло Повх здійснив профілактичні візити на деякі  підприємства Мукачівщини. Зокрема, поспілкувався з відповідальними посадовими особами ТОВ «Термінова ремонтно-будівельна служба», ТОВ «ВІКОМ», ТОВ «Голдіс Буд».

Йшлося про законодавчі новації щодо спрощеного процесу набуття права на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації техніки підвищеної небезпеки. Посадовець наголосив: відповідно до Постанови Кабміну «Деякі питання забезпечення провадження господарської діяльності в умовах воєнного стану» (Постанова № 314), таке право може набуватися суб’єктами господарювання на підставі декларації про провадження господарської діяльності без отримання відповідних дозвільних документів.

Водночас акцентував, що ті підприємства, які отримали право на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації обладнання підвищеної небезпеки на підставі декларації, будуть  змушені по закінченні воєнного стану у термін не пізніше як три місяці звернутися в територіальний орган Держпраці для отримання належних дозвільних документів.

Вимоги  Постанови № 314 довів головний  державний інспектор Ігор Кос  і спеціалістам Департаменту міської інфраструктури Ужгородської міської ради.