Ужгородська міськрада продовжує відстоювати громадський простір біля драмтеатру

5 років ago admin 0

“Ми будемо продовжувати принципово відстоювати думку більшості ужгородців, що біля обласного закарпатського музично-драматичного театру ім. братів Шерегіїв територія має залишатися вільним від забудови громадським простором», – наголосив сьогодні на прес-конференції Ужгородський міський голова Богдан Андріїв.

Журналістів та громадськість запросили, щоб поінформувати: Закарпатський окружний адміністративний суд прийняв поставу, за якою відкрито виконавче провадження з вимогою визнати протиправною відмову Ужгородської міської ради зареєструвати декларацію про початок будівельних робіт на зведення у провулку Мостовому біля облмуздрамтеатру офісних приміщень з підземним паркінгом.

Постанова суду стосується однієї (поз.1) із трьох земельних ділянок, які продали з аукціону у 2009 році, і належить громадянину Р.Юрсі. У 2015 році, за попередньої каденції керівництва містом, управлінням містобудування та архітектури надано містобудівні умови та обмеження забудови на будівництво офісних приміщень із підземним паркінгом на 40 місць.

Наприкінці літа 2016 року для початку будівництва біля драмтеатру зрубали ялинки, проте 2 вересня члени виконкому міськради прийняли рішення про скасування надання містобудівних умов та обмежень щодо цієї забудови. Відділ ДАБК Ужгородської міської ради відповідно до рішення виконкому скасував декларацію на початок виконання будівельних робіт.

Незадоволені власники оскаржували ці та інші рішення в судах, а міська влада продовжувала відстоювати принципову позицію щодо неприпустимості забудови.

Як зазначив на прес-конференції керівник управління правового забезпечення Ужгородської міської ради Віталій Пекар, з травня 2018 року відкрито кримінальне провадження про незаконне вибуття цих земель із комунальної власності. З огляду на останнє рішення суду є реальна загроза забудови цієї ділянки, тому міський голова Богдан Андріїв сьогодні підписав заяви до слідчого Нацполіції про залучення Ужгородської міської ради як потерпілої сторони у кримінальному провадженні та про накладання арешту на цю та суміжні 2 земельні ділянки у провулку Мостовому.

Начальник управління державного архітектурно-будівельного контролю Олександра Зотова на прес-конференції також відзначила, що виконавче провадження за рішенням суду не може бути виконано, оскільки не передбачено законодавством відновлення з будь-яких причин скасованих декларацій.

1 of 4