Від ефективного управління об’єктами спільної власності територіальних громад Закарпаття – до прозорого механізму розмитнення автомобілів

5 років ago admin 0

Постійна комісія обласної ради з питань законності, правопорядку, майна та приватизації, регламенту під головуванням Віктора Русина активно бере участь у розробці і здійсненні заходів із забезпечення законності, охорони прав, свобод та законних інтересів громадян на території області.  Також уважно вивчає  питання щодо продажу, надання в оренду або під заставу об’єктів комунальної власності, що забезпечують спільні потреби територіальних громад і перебувають в управлінні обласної ради, та готує відповідні висновки з цих питань.

Про це йдеться у звіті голови обласної ради Михайла Рівіса про роботу профільних комісій обласної ради за 2018 рік. Так, за звітний період очолювана Віктором Павловичем комісія у міжсесійний період провела 6 засідань, розглянувши 72 різнопланових профільних питань. Серед них – Програма боротьби із тероризмом на 2018 рік, яка націлена на посилення захисту громадян від проявів тероризму, ефективну координацію діяльності в регіоні суб’єктів боротьби з тероризмом у запобіганні терористичним актам щодо державних діячів, об’єктів підвищеної небезпеки, що загрожують життю і здоров’ю значної кількості людей, та їх припиненні.

За ініціативи Віктора Русина обласні обранці прийняли звернення  до уповноважених органів виконавчої влади із закликом забезпечити доступний, зрозумілий, прозорий механізм розмитнення автомобілів із іноземною реєстрацією.

Для впровадження дієвих механізмів запобігання та виявлення корупційних правопорушень в обласній раді комісія рекомендувала для розгляду депутатів, які згодом затвердили на сесії Антикорупційну програму Закарпатської обласної ради на 2018 рік.

Серед напрацювань комісії – й внесення змін до Програми профілактики злочинності на території  Закарпатської  області на 2016 – 2020 роки. Зміни передбачають налагодження співпраці з місцевими органами самоврядування для додаткового комплексу заходів, спрямованих на забезпечення публічного порядку та безпеки на території Закарпатської області.

Активно співпрацює комісія щодо удосконалення роботи Комунального підприємства «Агентство регіонального розвитку та транскордонного співробітництва «Закарпаття» Закарпатської обласної ради». Насамперед вносяться пропозиції для покращення роботи Агенції, зокрема, що стосуються допомоги краянам більш ефективно використовувати інформаційні, ресурси Стратегій розвитку, транскордонної співпраці тощо.

За рекомендаціями та пропозиціями комісії знайдено шляхи для врегулювання ряду майнових питань, зокрема й тих, що стосуються ефективного управління і використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області. Мова йде про скоординовану роботу Комунальної установи «Управління спільною власністю територіальних громад» Закарпатської обласної ради». Профільна комісія уважно вивчає питання щодо управління об’єктами спільної власності, стан надходжень від оренди та заборгованості по орендній платі, вжиті заходи з їх погашення.

Також комісія детально вивчала та надавала слушні пропозиції щодо затвердження Переліку об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, що не підлягають приватизації.

Крім цього, комісія тримає на контролі й виконання важливих програм, зокрема, Регіональної програми боротьби з контрабандою, організованою злочинністю та корупцією на 2016 – 2020 роки, Програми підвищення спроможності та поліпшення умов несення служби у відділах прикордонної служби на українсько-угорському, українсько-словацькому та українсько-польському державних кордонах (на ділянці відповідальності Чопського прикордонного загону), розташованих на території Закарпатської області на 2016 – 2020 роки.

Також у міжсесійний період комісія брала активну участь в обговоренні  проектів рішень, що стосуються прийняття обласного бюджету, програм соціально-економічного та культурного розвитку області, ефективного управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, кадрових призначень, забезпечення належних умов роботи правоохоронних органів.

Прес-служба Закарпатської обласної ради