Про роботу із зверненнями громадян в Ужгородській міській раді

5 років ago admin 0

За інформацією відділу звернень Ужгородської міської ради, до керівництва міськради та виконкому у 2018 році надійшло 3245 звернень, зокрема колективних, від 8388 громадян. Також було 7 електронних петицій, 244 повідомлення надійшли через систему «Відкрите місто».

У минулому році міський голова Богдан Андріїв, секретар ради Андріана Габор, заступники міського голови Олександр Білак, Ігор Фартушок і Василь Гомонай, а також керуючий справами виконкому Олена Макара провели 85 особистих прийомів громадян. На особисті прийоми громадян, виїзні прийоми громадян, «прямі телефонні лінії» та за допомогою телефонного зв’язку до керівництва міськради та виконкому звернулося 881 особа, залишивши 659 звернень.

Зокрема, пріоритетними для громадян залишаються теми комунального та дорожнього господарства (близько 30%), соціального захисту (близько 26%), аграрної політики і земельних відносин (14,7%), житлової політики (7%), забезпечення дотримання законності та охорони правопорядку (4,4%), транспорту і зв’язку (4,2%), охорони здоров’я (1,5%).

Значна частина звернень надійшла до Ужгородської міської ради від громадян, котрі потребують соціального захисту та підтримки, зокрема від пенсіонерів – 623; від інвалідів, учасників війни та бойових дій – 193, інвалідів І, ІІ і ІІІ груп – 216, ветеранів праці – 39, членів багатодітних сімей – 43, одиноких матерів – 31, учасників ліквідації аварії на ЧАЕС – 7. Також звернулося 44 інваліди війни і 6 багатодітних жінок, які мають статус “Мати – героїня”.

Для надання безоплатної первинної правової допомоги в Ужгородській міській раді створено розпорядженням міського голови громадську приймальню, юридичні консультації у минулому році тут надали 75 особам.