Відбулося перше у 2019-му засідання виконкому Ужгородської міської ради

5 років ago admin 0

У середу, 16 січня, відбулося чергове засідання виконавчого комітету Ужгородської міськради. Першим підтримали проект Програми економічного і соціального розвитку Ужгорода на 2019 рік. У подальшому документ внесуть на розгляд сесії міської ради. Програма розроблена управлінням економіки та стратегічного планування на основі пропозицій структурних підрозділів міської ради, підприємств і організацій міста з використанням аналітичних матеріалів та статистичних даних про розвиток міста у 2017-2018 роках та прогнозних тенденцій на 2019 рік. У Програмі детально проаналізовано основні показники економічного і соціального розвитку міста у 2018 році, окреслено пріоритетні напрями розвитку Ужгорода у 2019 році.

Зазначено, що основними завданнями економічного і соціального розвитку міста на 2019 рік є покращення міжрегіонального економічного співробітництва та розвиток економічних відносин з містами-партнерами за кордоном; створення стимулів для існуючих підприємств і «стартапів», спрощення процедур реєстрації бізнесу та отримання дозволів тощо.

Члени виконкому також розподілили між медичними закладами Ужгорода кошти медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам за договором із міською радою Чопа на лікування мешканців цього міста. Із загальної суми 1,4 млн. грн. на центральну міську клінічну лікарню передбачено 900 тис. грн., на міську дитячу клінічну лікарню – 180 тис. грн., на міський пологовий будинок – 320 тис. грн. Госпіталізацію мешканців Чопа проводитимуть у межах визначеного розподілу коштів.

Таке ж рішення прийняли з розподілу коштів між медичними закладами Ужгорода для лікування населення Баранинської ОТГ у 2019 році. Із загальної суми понад 4, 9 млн. грн. центральній міській клінічній лікарні передали 1 млн. 820 тис. грн.; міській дитячій клінічні лікарні – 448,8 тис. грн.; міському пологовому будинку – 660 тис. грн.; міській поліклініці — 2 млн. грн. Госпіталізацію мешканців Баранинської ОТГ проводитимуть у межах визначеного розподілу коштів.

Відповідно до рішень госпіталізацію та лікування хворих, які не є мешканцями Ужгорода, мають проводити лише за умови наявності полісу добровільного медичного страхування або іншої форми повного відшкодування видатків на лікування, крім хворих, які потребують невідкладної медичної допомоги.

Інклюзивні групи діятимуть ще в кількох садочках та в НВК Ужгорода. Таке рішення підтримали члени виконкому. Зокрема, внесли зміни до одного з попередніх рішень (від 31.08.2018 № 250 «Про мережу закладів освіти м. Ужгорода у 2018/2019 навчальному році»).

Крім технічних змін, один із пунктів доповнено переліком нових підрозділів: у садочку № 7 «Віночок» – 1 інклюзивна група; дитсадку № 8 «Дзвіночок» – 1 інклюзивна група; дитсадку «Ластовічка» – 1 старша група з угорською мовою навчання, 1 інклюзивна група; у НВК «Гармонія» – 1 інклюзивна група.

Рішенням виконкому міськради визначили території обслуговування в Ужгороді та закріпили їх за закладами загальної середньої освіти (школами). Які саме вулиці закріплено за якими школами – наведено в додатку до рішення. Попередній нормативний документ з цього питання (рішення виконкому 28.03.2018 року № 96 «Про закріплення територій обслуговування за закладами освіти міста Ужгород») втратив чинність. Нагадаємо, за новим Законом України «Про освіту» порядок прийому дітей до 1 класу змінився – за кожною школою закріплено певну територію, майбутні першокласники, які проживають на території обслуговування школи, матимуть право на першочергове зарахування до неї.

 Члени виконкому Ужгородської міськради прийняли також рішення щодо проведення громадських робіт у міських установах та організаціях: медико-соціальному реабілітаційному центрі «Дорога життя», департаменті праці та соціального захисту населення, Центральній міській клінічній лікарні. Фінансування розподілять пропорційно рівними частинами за рахунок коштів місцевого бюджету та Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. У рішенні зазначено види громадських робіт, які мають суспільно корисну спрямованість, відповідають потребам міста: благоустрій та озеленення територій, об’єктів соціальної сфери, зон відпочинку, придорожніх смуг; інформування населення про порядок отримання житлових субсидій та робота з документацією; догляд за дітьми та громадянами у закладах соціальної сфери; надання послуг супроводу, обслуговування осіб з інвалідністю; надання допомоги особам з особливими потребами, учасникам АТО та їх сімей; роботи із соціально вразливими людьми тощо. Керівники установ та організацій повинні організувати робочі місця для проведення громадських робіт, створити безпечні умови праці, забезпечити технічні засоби та інвентар; ознайомити безробітних із правилами техніки безпеки.

Також розглянули й питання про роботу двох кафе у нічний час, прийняли рішення демонтувати самовільно встановлені в місті тимчасові споруди, надали дозволи на переоформлення гаражів, затвердили перелік будинків, у яких необхідно призначити управителя, кілька рішень підтримали на забезпечення інтересів неповнолітніх. Крім того, для впорядкування нумерації існуючих та новозбудованих об’єктів в Ужгороді, виконком міської ради присвоїв, згідно з адресним планом міста, близько десятка поштових адрес тощо.

1 of 11