На міжвідомчій нараді обговорили проект Меморандуму про майбутню співпрацю

5 років ago admin 0

Сьогодні у залі засідань управління Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області відбулася  міжвідомча нарада, в якій, крім господарів, взяли участь представники їх міських і районних структурних підрозділів, а також Управління Держпраці  у Закарпатській області та обласного центру зайнятості.

Учасники наради обговорили шляхи майбутньої взаємодії в рамках підписаного раніше Меморандуму про співробітництво між Державною службою України з питань праці та Міністерством юстиції України. Водночас визначили основні заходи для реалізації цієї співпраці на місцевому рівні. Насамперед йшлося про взаємодію сторін у питанні здійснення контролю за оформленням трудових відносин з особами, які мають майнові зобов’язання за рішенням суду, першою чергою – заборгованість зі сплати аліментів.

Заступник директора  Закарпатського обласного центру зайнятості Ольга Сівач звернула увагу присутніх на те, що окремі особи, ухиляючись від сплати аліментів, мотивують свої вчинки відсутністю роботи. Служба зайнятості пропонує широкий вибір робіт, маючи на сьогодні чималу базу вакансій, було  б тільки бажання працевлаштуватися.

Але багато неплатників аліментів можуть працювати так би мовити нелегально Тож Управління Держпраці у Закарпатській області, яке на нараді представляв перший заступник начальника Василь Грицик, зі свого боку запропонувало надавати інформацію про таких громадян, котру може отримати у ході проведення інспекційних відвідувань.

«Досить часто при виявленні фактів неоформлених трудових відносин ми встановлюємо дані про осіб, які працюють неофіційно, – зауважив Василь Грицик. – Не виключено, що в числі фігурантів  цих справ можуть бути і громадяни, котрі мають заборгованість зі сплати аліментів».

На завершення сторони домовилися опрацювати кожен свою частину зобов’язань, які увійдуть до спільного тексту Меморандуму, що буде підписаний найближчим часом.