РОБОТИ ЗАКРПАТСЬКИХ МИТЦІВ В СЕЛИЩНІЙ РАДІ

5 років ago admin 0



 

   28 січня 2019 року в приміщеннях Воловецької селищної ради зайняли своє місце картини Закарпатських митців.

  Як повідомлялося на сторінках даного сайту, у квітні минулого року, за ініціативи селищного голови Михайла Попелича, Воловець приймав митців Об"єднання професійних художників Закарпаття, які влаштували тут кількаденний пленер, намагаючись відобразити на своїх полотнах красу наших весняних гір.

   По завершенні "польової" частини свого перебування, автори влаштували виставку своїх щойно створених картини в холі будинку рультури, найпискіпливішими з яких були діти, котрі відразу визначили свої улюблені пейзажі і навіть фотографували їх. На жаль, знімки не можуть передати всієї краси живих полотен.

   В рамках пленеру було виділенодень, коли наші юні вихованці школи мистецтв спільно з митцями творили пейзажі, отримували від них фахові поради, заохочення, підказки. Майстер клас надихнів діток на подальшу творчість. Все таки не кожен день випадає нагода стояти за мольбертом поряд із заслуженим художником України, членом Національної спілки народних майстрів України, головою Об"єднання професійних художників Закарпаття Василем Брензовичем, членом Об'єднання професійних художників Закарпаття і Товариства угорських художників Закарпаття Робертом Товтом, членом національної спілки архітекторів і молодими закарпатськими митцями. У своєму виступі схвильована Наталія Ляшенко сказала, що за 25 років існування студії це всього вдруге відбулася подібна зустріч і що у її вихованців немов би виросли крила.

   Не менш схильованими під враженнями від спілкування з талановитими дітками були і виступи митців. Зустріч видалася неочікувано по домашньому теплою і світлою, незважаючи на недостатність місця для експозиції, неможливість зозглянути кожну роботу, насолодитися її колоритом. Вихованці та викладачі школи мистецтв влашували для присутніх невеличкий, але чудовий концерт. Не обійшлося і без спільного фото на згадку.

   На завершення кожен з авторів припідніс в дарунок громаді одну із своїх робіт. Невдовзі відвідувачі селищної ради зможуть милуватися цими пейзажами, які буде виставлено в адмінбудівлі. Селищна рада щиро вдячна авторам і сподівається на продовження співпраці.