Богдан Андріїв зустрівся з директором МРІ в Україні Майклом Дракменом

5 років ago admin 0

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв зустрівся сьогодні з директором Міжнародного республіканського інституту (МРІ) в Україні Майклом Дракменом.

МРІ – проект, що фінансується в Україні Агенцією з міжнародного розвитку США, працює в Україні із 1993 року й проводить навчальні програми для депутатів місцевих рад, політичних партій, громадських організацій. Також постійно проводять вивчення громадської думки щодо якості управління та надання послуг органами місцевої влади.

За словами Майкла Дракмена, МРІ вже має досвід співпраці з Ужгородською міською радою – у 2014 та 2015 роках організовував тут навчальні семінари. Наразі інститут розглядає можливість проведення своїх програм в Ужгороді у 2019 році. Планують провести перший, базовий, семінар для депутатів Ужгородської міської ради та працівників виконкому, після нього учасники семінару оберуть тему, яка найбільше їх зацікавила, і представники МРІ готові провести уже з цього питання поглиблений семінар. Завершальним має стати обмін досвідом – як із представниками інших міст України, так і, до прикладу, колегами у Польщі, Литві чи Естонії.

Як зазначив ще пан Дракмен, МРІ реалізує свої програми в кількох містах України, зокрема Дніпрі, Миколаєві, Херсоні, Рівному. В основному, ці програми спрямовані допомогти депутатам місцевих рад отримати додаткові знання з різних питань, пов’язаних з депутатською діяльністю, вивчити досвід роботи депутатського корпусу інших українських міст у різних сферах.

Міський голова Богдан Андріїв, своєю чергою, відзначив, що Ужгородська міська рада готова взяти участь у цій програмі, наголосив: «Ми відкриті до співпраці і раді можливості перейняти кращий досвід – як в Україні, так і за кордоном. Готові приймати колег з інших міських рад також і в себе та поділитися своїм досвідом роботи».

1 of 5