В Ужгороді відбувся семінар для місцевих приватних підприємців та бухгалтерів

5 років ago admin 0

В актовій залі Ужгородської міської ради сьогодні зібралися  платники податків міста Ужгорода та Ужгородського району, аби взяти участь у кущовому семінарі, організованому Територіальним відділенням Асоціації платників податків України (голова правління Марта Волощук). Від Управління Держпраці у Закарпатській серед запрошених для виступу був начальник відділу  з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів  області Ярослав Турянський.

Відкрила семінар заступник начальника Ужгородської ОДПІ, начальник відділення у м. Ужгороді Ужгородської ОДПІ ГУ ДФС у Закарпатській області Марія Бадида. Марія Петрівна розповіла про загальні положення адміністрування податків і зборів, пояснила особливості кампанії декларування доходів громадян. Водночас присутні у залі бухгалтери та підприємці довідалися про останні новації в податковому законодавстві.

Ярослав Турянський ознайомив учасників заходу зі змінами в законодавстві про працю, насамперед що стосуються фінансової відповідальності за допущені порушення. Посадовець також детально зупинився на трьох важливих моментах, які необхідно дотримуватися підприємцям під час здійснення їх діяльності, а це: правильне оформлення трудових відносин; дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці; дотримання строків виплати заробітної плати. На завершення між учасниками заходу відбулася дискусія, головною темою для якої стали проблемні питання, з котрими найчастіше стикаються на практиці бухгалтери і підприємці.