Урочистий захід до Дня Соборності України та 73-ї річниці утворення Закарпатської області у складі України

5 років ago admin 0

Урочистий захід до Дня Соборності України та 73-ї річниці утворення Закарпатської області у складі України відзначили вчора, 22 січня.

Під час заходу були окреслені найважливіші віхи в історії нашої держави та названі знаменні постаті, що навічно вкарбувалися в життєву спадщину української нації.

До присутніх в залі зі словами привітань звернулись заступник голови спілки учасників АТО Микола Луцук та письменник краю, член національної спілки письменників України , лауреат 3 літературних премій, голова районного товариства “Просвіта” – Іван Козак.

За волю, за правду, за щастя народу, за незалежність та соборність нашої держави полягли січові стрільці, а в наш час – воїни учасники антитерористичної операції. Під звуки метроному присутні вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання, а керівники міста та району спільно з учнями Перечинської ЗОШ здійснили урочисте покладання вінків до Хреста Січових Стрільців в мікрорайоні Яслище.

В залі звучали ніжні голоси учнів Перечинської гімназії та вокальної школи “Камертон” (кер. Ілона Токар) – Миколи Годованого, Олесі Андрушек, Антоніни Беци, які радували глядачів патріотичними піснями сучасних авторів, також ансамбль саксофоністів Перечинської ДМШ, викладач Володимир Вакар, виконав всесвітньо відомий “Щедрик”, а заступник директора Перечинської ЗОШ І-ІІІ ст. Валерія Дорогович та учениця ЗОШ Ярослава Ворон прочитали патріотичну та зворушливу поезію про День Соборності України.