Про Програму захисту конституційних прав і свобод громадян, гарантування належного розгляду звернень громадян під час здійснення досудового розслідування у кримінальних провадженнях на 2017-2018 роки” у 2018 році

5 років ago admin 0

 

Відповідно до пункту 2 рішення тринадцятої сесії сьомого скликання Ужгородської районної ради 17.03.2017 № 269 „Про Програму захисту конституційних прав і свобод громадян, гарантування належного розгляду звернень громадян під час здійснення досудового розслідування у кримінальних провадженнях на 2017-2018 роки” у 2018 році проводилась робота з виконання програми. Здійснювались заходи з поліпшення умов реалізації конституційного права громадян на особисте звернення до Ужгородської місцевої прокуратури, удосконалення організації розгляду звернень та належної взаємодії між органами державної виконавчої влади та органами місцевого самоврядування. Проводилась робота із створення єдиної інформаційної системи обліку звернень, недопущення порушення вимог законодавства, бюрократизму і тяганини при розгляді звернень громадян. Виявлялись причини та умови, що призводять до виникнення обґрунтованих скарг. Ужгородською місцевою прокуратурою проводились заходи із удосконалення та підвищення ефективності роботи органів державної влади та місцевого самоврядування району щодо забезпечення поновлення порушених конституційних прав і свобод громадян.

Районною державною адміністрацією у 2018 році для Ужгородської місцевої прокуратури було виділено кошти в сумі 100,0 тисяч гривень, що забезпечило покращення технічної і ресурсної бази прокуратури, а також допомогло на належному рівні провести заходи із захисту конституційних прав і свобод громадян, гарантувати належний розгляд звернень громадян під час здійснення досудового розслідування у кримінальних провадженнях.