Як не вчадіти у рідній хаті, розповідали рятувальники та газовики Закарпаття

5 років ago admin 0

У краї почастішали випадки отруєння громадян чадним газом. Є серед постраждалих і діти. Тож рятувальники та газовики продовжують спільну інформаційно-просвітницьку роботу щодо навчання громадян правилам пожежної безпеки та обережності при користуванні газовим обладнання.

Сьогодні, 23 січня, таке відпрацювання пройшло в селі Оноківці, що на Ужгородщині. Даний населений пункт обрали не випадково, адже саме тут впродовж січня загинуло двоє людей. В одному випадку людина померла через отруєння чадним газом, а в другому – через пожежу у будівлі.

Традиційно розпочали із зустрічі з головою населеного пункту та активом села. У ході розмови рятувальники та газовики довели до відома присутніх основні правила, дотримання яких дозволить убезпечити себе від пожеж та отруєння чадним газом у побуті. Учасники відпрацювання залишили для наочності листівки з питань пожежної безпеки та безпеки при користуванні газовими приладами в побуті. А далі рейдова група вирушила по домівках громадян, приділяючи особливу увагу так званій «групі ризику».

З населенням проводилися профілактичні бесіди. Також представники ДСНС  акцентували увагу селян на недоліках у влаштуванні та експлуатації пічного опалення та теплогенеруючих приладів, які були виявляли під час обстеження домівок. У свою чергу газовики проводили профілактичні обстеження житла громадян та розповідали про правила користування газовими приладами. Мешканцям будинків були роздані відповідні листівки та пам’ятки попереджувального змісту.

Завітали гості й до найменших представників Оноківців. Дітлахам, від молодшої до старшої груп, дошкільного навчального закладу  рятувальники та газовики нагадали номера телефонів за якими треба дзвонити, якщо вдома сталася пожежа, або відчувається запах газу. Наголосили і про те, що з вогнем треба бути обережними – в жодному разі не брати до рук сірників та запальничок.

Працівники ДСНС розповідали про безпечне користування пічним опаленням, адже щороку в краї трапляється чимало загорань, викликаних саме неправильною його експлуатацією. Також нерідкістю є й отруєння людей чадним газом через недбале поводження із пічним опаленням.

Подібний захід відбувся і в Іршавській об’єднаній територіальній громаді.

У ДСНС України у Закарпатській області

_DSC0501 копия.jpg_DSC0591 копия.jpg

_DSC0597 копия.jpg_DSC0613 копия.jpg

_DSC0642 копия.jpg_DSC0629.JPG