На Перечинщині обговорили стан погашення заборгованості до ПФУ та питання легалізації праці

4 роки ago admin 0

У залі засідань Перечинської райдержадміністрації зібралася районна робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці і дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати. Учасники зібрання розглянули відповідне доручення голови Закарпатської ОДА про наповнення дохідної частини місцевих бюджетів з метою скорочення податкового боргу, покращення адміністрування податків, зборів та інших доходів, посилення контролю за додержання законодавства про працю та зайнятість населення.

Того ж дня у Перечині відбулося і засідання  комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій, інших соціальних виплат, погашення податкового боргу, під час якого обговорювались два питання: 1) стан погашення на Перечинщині заборгованості до ПФУ і зі сплати єдиного соціального внеску; 2) виконання витягу з протоколу №4 засідання обласної комісії з з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій, інших соціальних виплат, погашення податкового боргу.

В обох заходах взяв участь головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Закарпатській області Юрій Клованич. Він розповів про роботу Управління, спрямовану на усунення випадків нелегального працевлаштування в області, зокрема зупинився на результатах профілактичних відвідувань, які проводять головні державні інспектори серед суб’єктів господарювання. За його словами, у межах таких відвідувань держінспектори звертають особливу увагу на дотримання суб’єктами господарювання вимог трудового законодавства, а також умов карантину, і надають принагідно консультації та роз’яснення з питань, що належать до їхньої компетенції.

За результатами обох засідань були прийняті відповідні протокольні рішення.