Петро Грицик вручив дипломи випускникам УжНУ, професії яких дуже затребувані на Закарпатті

5 років ago admin 0

Вчора, 16 січня, в Ужгородському національному університеті відбулося урочисте вручення дипломів магістрам географічного факультету  цього вишу. Приємну місію – вручення надважливого у житті кожного випускника вищого навчального закладу, здійснив заступник голови Закарпатської облради Петро Грицик.

Нині 68 магістрів, з яких 18 з відзнакою, одержали дипломи за трьома спеціальностями: географія, геодезія та землеустрій, лісівництво.

Участь у заході також взяли проректор з наукової та навчальної роботи, доктор політичних наук, доцент Мирослава Лендьел, заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак, декан географічного факультету, кандидат технічних наук, доцент Іван Калинич, завідувач кафедри землевпорядкування та кадастру, кандидат наук з управління, доцент Владислав Пересоляк, завідувач кафедри географії та раціонального природокористування, доктор фізико-математичних наук, професор Степан Поп, завідувач кафедри лісівництва,  кандидат біологічних наук, доцент Людвиг Потіш та інші.

Вітаючи випускників, Петро Васильович зазначив, що на сьогодні фахівців із усіх цих напрямів, яких випускає університет, вкрай бракує на Закарпатті, зважаючи на те, що вони пов’язані з пріоритетними галузями народного господарства. Безперечно, випускники кафедри користуються, значним попитом при працевлаштуванні, зокрема, в органах місцевого самоврядування та управліннях, що відають земельними, водними і лісовими ресурсами нашого краю, в наукових установах та господарських структурах.

До слова, географічний факультет УжНУ активно співпрацює з провідними українськими та зарубіжними освітніми закладами, науковими установами України, здійснює групові та індивідуальні поїздки науковців та студентів до різних країн світу, організовує та проводить вузівські, національні та міжнародні науково-практичні конференції і семінари.

На кафедрі лісівництва практику студенти проходять у державних підприємствах лісових, лісомисливських та лісодослідних господарствах, а також природоохоронних організаціях та установах області. Після закінчення навчання випускники кафедри матимуть гарантоване працевлаштування, адже понад 80 спеціалістів з вищою освітою щорічно потребує потужна в Закарпатті лісогосподарська галузь.

Прес-служба Закарпатської облради

05
01
02
03
04