Новорічна екскурсія

5 років ago admin 0

 У грудні торішнього року до палацу дитячої та юнацької творчості завітали учні однієї з Ужгородських шкіл разом з батьками та класним керівником, де на них чекало справжнє Новорічне свято. У фойє закладу їх привітно зустріла керівник гуртка „Юні екскурсоводи” Габорець Яна Василівна, яка провела для дітей захоплюючу екскурсію закладом, розповіла про гуртки та секції „ПАДІЮНу”. А біля красуні ялинки, що встановлена у фойє ІІ поверху діти ніби поринули у чарівну зимову казку.        

Цікаво провели час також у Зразковому етнографічному музеї „Світлиця”. Тут для дітей було підготовлено все заздалегідь – на столиках розкладені папір, лінійки, олівці, клей та ножиці. Все те, що необхідне для створення Новорічної листівки, яку спільно з Яною Василівною виготовили  діти. Після майстер-класу діти ознайомилися з народними інструментами, які шанобливо представив присутнім майстер своєї справи та вправний виконавець народної музики Короленко Володимир Володимирович. Усі були зачаровані музикою, що лунала з таких на перший погляд простих та незвичних інструментів, що всі з нетерпінням прагнули і собі спробувати зіграти невеличкий фрагмент як на сопілці так і на цимбалах. А вже згодом учні невгамовно гралися в народні ігри, такі як „Подушечка”, „Сніжки”, „По колу”, „Хустинка” тощо. Розмовляли про добро та зло, про хороші вчинки не тільки напередодні свята, але й повсякденному житті, ознайомилися з експонатами музею. Ну і на завершення дійства до всіх завітав Дід Мороз, який вислухав віршики та пісеньки від  дітей, подарував солодкі подаруночки та побажав гарного Нового року. Усі зробили собі багато фото світлин на пам’ять про цікаву і повчальну екскурсію та обіцяли повернутися до „ПАДІЮНу” знову вже у 2019 році та відвідувати гуртки, які вподобали собі тут.         

Закарпатський обласний палац дитячої та юнацької творчості надає освітні та розважальні послуги для дітей та молоді не тільки міста Ужгорода, але й усієї області. Протягом року заклад відвідує чимало дітей та молоді на різноманітних заходах. Тут проводяться конкурси, фестивалі, екскурсії, майстер-класи, виставки, масові дійства та інші цікаві заходи.        

Отож, приходьте до нас і ви, ми завжди раді новим зустрічам та співпраці!