З благою звісткою і вертепом завітали на Закарпаття юні колядники зі Словаччини

5 років ago admin 0

У третій день Різдва до Закарпатської облдержадміністрації завітали юні колядники зі Словаччини. Дітей з міста Вранов-над-Топльоу привіз до Закарпаття Почесний Консул України в Словаччині Станіслав Обіцький. Зустрів делегацію голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. Вітав земляків і Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Мірослав Мойжіта. 
– Ми приїжджаємо на Закарпаття вже ввосьме. Це чудова традиція, – розповіла словацький педагог Юліана Микитова. – Наш колектив привіз не лише різдвяні пісні, але й обряди і вертеп. Діти люблять готуватися до Різдва, адже для них це особливе свято. 
Для Різдва немає кордонів – біля новорічної ялинки в атріумі обласної адміністрації лунали словацькі колядки, а глядачі вертепного дійства із задоволенням підспівували юним бетлегемщикам. Діти підготували майже годинну програму зі співами і танцями, різдвяними віршами і театралізованими постановками. 
– Дякуючи пану Станіславу Обіцькому, ми вже вкотре маємо на Закарпатті таку різдвяну традицію, – зазначив Геннадій Москаль. – Словацькі діточки приїжджають до Закарпаття, аби сповістити радісну новину – Христос народився! Тож славімо Його! 
Керівник краю подякував гостям за коляду і вручив кожній дитині солодкий подарунок. Колоритний творчий доробок талановитих колядників також побачать в Ужгородській міській раді і у Спеціалізованій ЗОШ №4 із поглибленим вивченням словацької мови. 
Вже завтра різдвяні пісні лунатимуть і на сцені Міжнародного фестивалю «Василля». Запрошуємо краян і гостей Закарпаття завітати на свято на площі Народній!

У третій день Різдва до Закарпатської облдержадміністрації завітали юні колядники зі Словаччини. Дітей з міста Вранов-над-Топльоу привіз до Закарпаття …