Довге. До лісівників Іршавщини завітала малеча

5 років ago admin 0

До лісівників Іршавщини завітала малеча. Cьогодні, 4 січня, школярі 4-г класу Довжанської ЗОШ І-ІІІ ступенів завітали на територію Довжанського лісництва ДП «Довжанське ЛМГ». Юні гості завітали з ініціативи лісничого Довжанського лісництва Михайла Криницького та помічника лісничого Михайла Гільперта. 

Мета зустрічі – це допомога птахам у зимовий період, залучення учнів до практичної природоохоронної діяльності, формування у школярів екологічного світогляду, пропаганда дбайливого відношення до природи і птахів, розвиток творчих здібностей і пізнавальної діяльності у підростаючого покоління.

Помічник лісничого, Михайло Вікторович ознайомив школярів із територією та історією лісництва, показав на стенді інформацію про породи дерев та види рубок. Учні самостійно визначали дерева шпилькових порід, які зростають на території лісництва, і перевірялися по табличках, які наявні біля кожного дерева чи чагарника. У годівничках, дітвора розкидувала їжу для птахів: хліб, зерно, а коли синички та горобці прилітали – це приносило дітлахам радість і задоволення. В рекреаційній зоні контори Довжанського лісництва облюбували собі місце фазани. Тому працівники лісництва, під керівництвом лісничого, облаштували спеціальні підгодівельні майданчики для їх підгодівлі та захисту від хижаків. Учні мали нагоду особисто побачити їх та нагодувати. На майданчиках діти розкидували кукурудзу та зерно і здалеку спостерігали за фазанами – «королівськими птахами». Школярі були задоволені такою зустріччю, прослухали лекцію про ліс, природу, щось нове для себе почули, здобули практичні навички і, висловили бажання ще не раз зустрічатися на території ДП «Довжанське ЛМГ».

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

До лісівників Іршавщини завітала малеча. Cьогодні, 4 січня, школярі 4-г класу Довжанської ЗОШ І-ІІІ ступенів завітали на територію Довжанського лісництва ДП «Довжанське ЛМГ». Юні гості завітали з ініціативи […]