Лісівники Хустщини пілкуються про диких тварин

5 років ago admin 0

Підгодівля диких звірів взимку – важливий захід, який проводиться лісовою охороною і мисливським господарством Хустщини щорічно. Адже тварини, які мешкають в лісі, потребують не тільки природні корми, а й мінеральні солі, що необхідні для розвитку стійкої популяції виду.

У літньо-осінній період 2018 року користувачі мисливських угідь облаштували 90 годівниць, 214 солонців, 119 навісів-укриття, 66 підгодівельних майданчиків та 3,8 га кормових площадок, з метою підгодівлі диких тварин, що мешкають на території лісфонду. Також заготовили 1210 шт кормових віників для підгодівлі таких видів тварин, як олень благородний, сарна європейська та кабан дикий. Щорічно проводиться заготівля близько шести тонн сіна, 1290 кг солі. Підкормка починається з утворенням сніжного покриву у відповідності до норм розходу кормів та кількості диких тварин, згідно таксації.

Зимова підгодівля мисливських тварин спрямована на заготівлю певного запасу кормів з метою не годування тварин, а використання його у екстремальних умовах для рятування тварин від голоду (глибокий сніговий покрив, різка зміна температур, ожеледиця тощо). Для розрахунку кількості кормів, які необхідні в зимовий період, приймається (в середньому) сезон підгодівлі строком на 100 діб (з 1 листопада по 15 лютого). Тривалість сезону підгодівлі, а також початок і закінчення його, визначається користувачем мисливських угідь в залежності від конкретних кліматичних умов. Умовно сезон годівлі ділиться на три періоди – з 1 листопада по 30 листопада (30 діб), коли викладається 25% добової норми кормів; другий період з 1 по 30 грудня (30 діб) – викладається 50% добової норми кормів; третій період – з 1 січня по 10 лютого (40 діб) – викладається повна добова норма..

Підгодівля диких звірів взимку – важливий захід, який проводиться лісовою охороною і мисливським господарством Хустщини щорічно. Адже тварини, які мешкають в лісі, потребують не тільки природні […]