Закарпатcькі лісівники дізнались нові знання про лісове товарознавство

5 років ago admin 0
Головні інженера та спеціалісти по прийманні та відпуску лісоматеріалів також пройшли навчання по вивчення практичного застосування національних стандартів. Проводили навчання викладачі Національного університету біоресурсів та природокористування України (НУБіП України) та співробітники ДП «ЛІАЦ».
 
За словам начальника відділу лісових ресурсів та охорони праці Василя Хміля навчання проводились з лісового товарознавства за новою системою стандартизації на виконання п.5 наказу Держлісагентства від 30.10.2018 року №910 «Про заходи з впровадження національних, гармонізованих з європейськими, стандартів» Українським центром підготовки, перепідготовки та підвищення кадрів лісового господарства «Укрцентркадриліс».
 
Всього лекторами під час навчання проведено 12 годин лекцій та 4 години практичних занять (польових робіт), а також показано презентації на теми:
 
Законодавство України у сфері стандартизації. Система стандартів у лісовій галузі;
Класифікація лісоматеріалів за пакетом європейських стандартів
Зміни у тимчасовій інструкції з електронного обліку продукції лісозаготівлі та деревообробки на підприємствах ДАЛРУ;
Вади деревини за новою системою стандартизації.
За результатами навчання отримано сертифікати про проходження навчання спеціалістів з лісового товарознавства за новою системою стандартизації. Всього пройшли навчання від Закарпаття 23 працівники.
Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Головні інженера та спеціалісти по прийманні та відпуску лісоматеріалів також пройшли навчання по вивчення практичного застосування національних стандартів. Проводили навчання викладачі Національного університету біоресурсів та природокористування […]