Затверджено Програму зі збереження адмінбудівлі Закарпатської облради та ОДА, як пам’ятки архітектури

5 років ago admin 0

У ході 13-ї сесії облради депутати ухвалили рішення «Про Програму фінансової підтримки комунально-експлуатаційного, автотранспортного господарств обласної ради і облдержадміністрації та збереження адмінбудинку (пл. Народна, 4) як пам’ятки архітектури на 2019 рік».

Метою Програми є забезпечення необхідних умов для функціонування комунально-експлуатаційного та автотранспортного господарств облдержадміністрації, здійснення заходів для збереження будівлі як пам’ятки архітектури, що використовується як адміністративний будинок з відповідною інфраструктурою.

Програмою передбачається проведення комплексу робіт, серед яких –        відновлення проекту внутрішніх інженерних комунікацій адмінбудинку, капітальний ремонт приміщень загального користування другого, шостого  поверхів, поточний ремонт приміщень і ліфтів, експертиза ліфтів  і патерностера,  компенсація за комунальні платежі, озеленення та освітлення адмінбудівлі  і прилеглої території, заходи з протипожежної безпеки та охорони адмінбудинку, утримання автотранспортного господарства, поточні  ремонти тощо.

Забезпечення реалізації Програми здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету. Загальний обсяг фінансування Програми становить 25060,6 тис грн.

Прес-служба Закарпатської облради