Лісівники Закарпаття нагадують про пільги на дрова

5 років ago admin 0

Юридична служба Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства нагадує громадянам про право певних категорій населення на отримання пільг при придбанні твердого палива і скрапленого газу.

Механізм надання пільг на придбання твердого палива і скрапленого газу за рахунок субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам особам, які мають право на пільги за соціальною ознакою з придбання твердого та рідкого палива і скрапленого газу відповідно до Законів України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”“Про жертви нацистських переслідувань”“Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні”“Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”“Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів Національної поліції і деяких інших осіб та їх соціальний захист”“Про освіту”“Про бібліотеки і бібліотечну справу”“Про захист рослин”“Про охорону дитинства”“Про культуру”Основ законодавства України про охорону здоров’я визначається Порядком надання пільг на придбання твердого палива і скрапленого газу за рахунок субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2007 №77.

Відповідно до пункту 2 зазначеного Порядку особи, які мають право на відповідні пільги згідно з кількома законами, реалізують таке право за одним законом за їх вибором.

Пунктом 3 Порядку встановлено, що норми забезпечення твердим паливом для опалення житла і скрапленим газом осіб затверджуються Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською і Севастопольською міськими держадміністраціями в межах бюджетних асигнувань, що передбачені на такі цілі, з урахуванням граничних показників вартості твердого палива і скрапленого газу, затверджених Кабінетом Міністрів України.

Для призначення пільг з придбання твердого палива і скрапленого газу особи звертаються до управлінь праці та соціального захисту населення районних, районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, структурних підрозділів з питань праці та соціального захисту населення виконавчих органів міських, районних у містах (у разі їх створення) (крім мм. Києва та Севастополя) рад (далі – уповноважений орган) або до виконавчих органів сільських, селищних, міських рад за зареєстрованим місцем проживання (або за фактичним місцем проживання, якщо особи перебувають на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги, за фактичним місцем проживання за рішенням комісій, утворених місцевими держадміністраціями та органами місцевого самоврядування відповідно до пункту 5 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. № 848 “Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива”  з відповідною заявою, до якої додають довідку про наявність у житловому приміщенні пічного опалення та/або кухонного вогнища на твердому паливі.

У разі прийняття місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування рішення про надання пільг з придбання твердого палива і скрапленого газу готівкою кошти виплачуються державними підприємствами поштового зв’язку або перераховуються на особовий рахунок пільговика в установі уповноваженого банку, про що зазначається у заяві.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ 

Юридична служба Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства нагадує громадянам про право певних категорій населення на отримання пільг при придбанні твердого палива і скрапленого газу. […]