Про безпеку під час зимових свят закарпатцям розповідали рятувальники

5 років ago admin 0

Наближаються Новорічні та Різдвяні свята, під час святкування яких люди часто застосовують піротехнічні вироби. Вже звичними атрибутами таких свят є бенгальські вогні, салюти, хлопавки, петарди, ракети, феєрверки та інші піротехнічні засоби, які напередодні можна придбати не лише у спеціалізованих магазинах, а й у непристосованих закладах торгівлі – у місцях, де продавці не несуть відповідальності за якість товару, тож купуючи в них піротехніку, зазвичай несертифіковану, дорослі наражають на небезпеку не лише себе, а й дітей.

Головною особливістю новорічних свят, без сумніву, є новорічна ялинка, яка при неправильному розташуванні та прикрашанні може завдати не мало лиха.

Тому на порозі святкування Нового року, співробітники Воловецького підрозділу провели інформаційно-роз’яснювальну роботу серед мешканців Воловця щодо безпечної поведінки з піротехнічними засобами та правил встановлення новорічної ялинки.

Спілкуючись з місцевими жителями, рятувальники крім правил безпеки під час цих свят наголосили, щоб у жодному разі не довіряли дітям самим пускати в хід піротехнічні вироби, адже це може коштувати дитині власного здоров’я.

А перечинські рятувальники, цього ж дня, крім роз’яснення правил безпеки під час зимових свят, завітали до учнів школи І-ІІІ ступенів, що у селі Порошково. Сюди надзвичайники прибули на пожежному автомобілі, що викликало особливі емоції у школярів. Під час заходу молодому поколінню розповіли про основні правила пожежної безпеки, а також рятувальники продемонстрували пожежно-технічне обладнання, яке знаходиться на озброєнні пожежного автомобіля. А з бойовим одягом школярі не лише ознайомились, а й могли його приміряти. Учні отримали масу позитивних вражень, а деякі навіть сказали, що в майбутньому стануть вогнеборцями. Не обійшлося і без загального фото на згадку.

1.jpg          

 

2.jpg

 

5.jpg

 

6.jpg

 

 

У ДСНС України у Закарпатській області