Дитячо-юнацька спортивна школа – фундамент для зайняття спортом

5 років ago admin 0

Cпорт — це дієвий інструмент виховання, який допомагає дітям не лише реалізувати себе, а й подорослішати за відносно короткий час.
Фундаментом для зайняття спортом та самоудосконалення є дитячо-юнацька спортивна школа. Тут не лише розвивають здібності в обраному виді спорту, але й створюють умови для виховання, фізичного розвитку, повноцінного оздоровлення, змістовного відпочинку і дозвілля, набуття навичок здорового способу життя, тощо. Для багатьох це проведення часу після школи, для юних спортсменів – крок у напрямку великого спорту. 
Саме здоровий спосіб життя серед підростаючого покоління популяризує районна рада та дирекція Ужгородської районної ДЮСШ. Адже, чи не найголовнішим, районна влада вбачає залучити якомога більше молоді до спорту, аби «забрати їх з вулиці», запобігти надмірному користуванню комп’ютерами та іншим шкідливим звичкам.
В Ужгородській районній спортивній школі функціонують 9 відділень: волейбол, футбол, фехтування, художня гімнастика, важка атлетика, плавання, велоспорт, дзюдо та бадмінтон. Навчально-виховний та спортивно-тренувальний процес для 1200 вихованців здійснює дирекція школи та 24 тренери.
Донедавна питання фінансування, як для дирекції ДЮСШ, так і їх тренерів, залишалося болючим. Заняття з учнями, фінансування поїздок, виплата добових, участь у змаганнях, недостатня матеріально-технічна база – все це дирекції та тренерам часто доводилося вирішувати самотужки. Втім, за останні роки ситуація значно покращилася: у цьому році фінансування спортивної школи, в порівнянні з минулим, збільшилося майже у п’ять разів, і зараз складає понад 5 млн. гривень. Спортивна зала, де вихованці займаються важкою атлетикою, дзюдо та іншими видами спорту відремонтована, тому можна стверджувати, що юні спортсмени займаються у хороших умовах. Окрім того, плаванням, футболом, художньою гімнастикою діти мають змогу займатися у одному із кращих спортивних комплексів Закарпаття – «Zinedin». 
14 грудня, керівник Ужгородської районної ради Руслан Чорнак та керуючий справами виконавчого апарату райради Юрій Фрінцко проінспектували умови, в яких займаються вихованці Ужгородської районної дитячо-юнацької спортивної школи. «Діти – це найголовніший скарб нашого суспільства. Саме на дітей ми покладаємо надії, вони наше майбутнє. А тому нашою задачею є зробити так, щоб вони виростали здоровими і щасливими. А здоров’я, як відомо, без активного, спортивного способу життя, – неможливе. Тому районна рада і надалі допомагатиме спортивній школі, щоб її вихованці продовжували займатися у чудових умовах, і разом з тим, приносили нам нові й нові перемоги» – наголосив голова районної ради Руслан Чорнак.