Шановні ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській АЕС!

5 років ago admin 0

Від імені депутатів Закарпатської обласної ради та від себе особисто дозвольте у цей день висловити щиру подяку за проявлений героїзм, самовідданість та мужність при подоланні наслідків ядерної аварії.

Тридцять два роки тому, 14 грудня, завдяки титанічним зусиллями фахівців, було завершено масштабну роботу – збудовано саркофаг над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС, що припинив поширення смертоносного опромінювання. Боротьба із знешкодженням наслідків триває і до нині. У поточному році повинен запрацювати новий конфайнмент на ЧАЕС, що гарантуватиме екологічну безпеку.

Сьогодні вкотре згадуємо ліквідаторів, які першим стали на заваді наслідкам ядерної стихії та запобігли великомасштабному радіаційному забрудненню. Серед них – 2 тисячі закарпатців, ще стільки ж краян мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Нині обласна рада робить усе можливе, щоб ці люди відчули турботу та повагу, забезпечуючи санаторну реабілітацію та медичне лікування через реалізацію регіональних соціальних програм.

Схиляємо голови перед пам’яттю загиблих героїв, які рятуючи країну і світ від наслідків техногенної аварії, віддали найдорожче – життя.

Переконаний, що пам’ять про ті події навчить нас та прийдешні покоління цінувати мир, спокій і процвітання. Нехай жах ядерної катастрофи залишиться в історії й  ніколи не повториться.

Щиро бажаємо вам та вашим рідним і близьким міцного здоров’я, особистого щастя, мирного неба, сімейного затишку, добра й злагоди. Нехай у вашому житті завжди буде людська вдячність за великий подвиг!