Голова ради здійснив робочу поїздку до Дубрівки

5 років ago admin 0

Днями, голова районної ради Руслан Чорнак, свою чергову робочу поїздку здійснив до села Дубрівка. 
Здавалося б, одне із найвіддаленіших сіл Ужгородщини. Проте оглянувши його, можна сказати, що не останнє. Перше, що здивувало – це дороги. За словами сільського голови Романа Василиндри колись, як на центральній, так і бічних вулицях, були суцільні ями. Останній раз тут дорога «бачила ремонт» ще у 1990-х роках. Відповідна була і якість. Але після ремонту тут нарешті можна спокійно пройти і проїхати. Звичайно не обійшлося без допомоги районної влади: на ремонт доріг у Дубрівці з районного бюджету виділено понад півтора мільйона гривень. Тепер дубрівчани мають якісно відремонтовану центральну дорогу.
Не лише якісною дорогою може похизуватися Дубрівка. Місцевий дошкільний навчальний заклад, у якому зараз виховуються близько 30 дітей, має новий реконструйований дах. На такі потреби районна рада виділила близько мільйона гривень. Очільник району оглянув результати здійсненої роботи по реконструкції даху. Наразі тут обновляють фасад. Відрадно, що донедавна, у приміщенні, де наразі розміщений ДНЗ, знаходилася сільська рада. Проте, через нестачу місць у старому садочку, будівлю довелося віддати для виховання наймолодших жителів села. Сільська рада ж наразі знаходиться у одному із місцевим клубом приміщенні. Тут власними силами також здійснено ремонт: замінено покрівлю, здійснено ремонт фасаду та благоустроєно прилеглу до адмінбудівлі територію. 
Впродовж багатьох років мешканці села Дубрівка, при паводковій ситуації, випаданні значної кількості опадів, страждали від підтоплення дворогосподарств та сільськогосподарських угідь. Однією із складових причин підтоплення було те, що саме русло річки Веля замулене та заростало чагарниковою рослинністю, що, у свою чергу, унеможливлювало пропускну спроможність води під час випадання значної кількості опадів. 
Як відомо, координація комплексу робіт, пов’язаних з попередженням та ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, підвищення рівня захисту населення і території району від надзвичайних ситуацій, запобігання їх виникнення та реальної готовності до реагування на них є одним із основних і пріоритетних завдань органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Тому, з метою реагування на ситуацію, яка постійно має місце на території Дубрівської сільської ради, районна рада вирішила виділити кошти для розробки проектно-кошторисної документації на проведення робіт із розчистки русла р.Веля. Тож сподіваємось, вже у наступному році жителі Дубрівки не матимуть проблем із підтопленням, а розчищення русла річки позитивно відобразиться на умовах проживання населення.
Враховуючи те, що Дубрівська сільська рада завжди була однією із дотаційних, можна сказати відверто, що люди тут живуть не гірше ніж у інших. Але районна рада завжди готова піти на зустріч тим, хто не може вирішити проблемні питання територіальних громад самотужки.