Фахівець Управління Держпраці провів правоосвітній захід з представниками закарпатських підприємств

5 років ago admin 0

На базі комунальної установи «Навчально-курсовий комбінат» Закарпатської облради відбувся профілактичний захід за участі керівників, посадових осіб та інженерів з охорони праці різних підприємств краю, який провів з нагоди Всеукраїнського тижня права головний державний  інспектор відділу нагляду у будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді  на виробництві та об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Закарпатській області Ігор Кос.

У своєму виступі він детально зупинився на основних завданнях та функціях Управління Держпраці, розповів, як здійснюється державний нагляд  за дотриманням законодавства з питань охорони працю шляхом проведення планових та позапланових перевірок. Посадовець також розглянув динаміку виробничого травматизму та причини його виникнення в розрізі підприємств.

Окрім цього, головний державний інспектор роз’яснив деякі права і обов’язки  роботодавців та їх найманих працівників, а також наголосив: тільки легально оформлені трудові стосунки гарантують можливість реалізації цих прав. 

Між учасниками зібрання відбулася жвава дискусія, у ході якої присутні дійшли висновку, що прихильником дотримання вимог охорони праці має бути в першу чергу і сам працівник, і кожен керівник у себе на підприємстві.