До Свята Миколая в обласній бібліотеці представлять книжкові новинки для дітей

5 років ago admin 0

17.12У понеділок, 17 грудня, літературний клуб “Читаємо разом” запрошує до Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки ім.Ф.Потушняка. Назустріч Дню святого Миколая письменник Олександр Гаврош розповість про нові різдвяні твори, а художниця Олена Бугренкова – про мистецтво творення ілюстрацій для дітей.

Олександр Гаврош – дитячий письменник, відомий насамперед книжками про Івана Силу і розбійника Пинтю. Днями в Харкові й Києві вийшли друком дві повісті автора, присвячені зимовим святам – “Музей пригод”, дія якого відбувається в ніч на Свято Миколая у Києво-Печерській лаврі, та “Різдвяна історія ослика Хвостика”, що розповідає вже про Закарпаття.

Олена Бугренкова – ілюстратор та дизайнер із Ужгорода, яка проілюструвала більше десятка книжок провідних видавництв України – “А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА”, “Фонтан казок”, “Віват”, “Артбукс”, а також співпрацює з дитячими журналами. Нещодавно побачили світ і перші книги, написані та проілюстровані ужгородкою – “Мій перший віммельбух: пори року” і “Як потрапити на Місяць?”. Окрім того, художниця створює авторські іграшки ручної роботи.