Ніхто не забутий, ніщо не забуто!

5 років ago admin 0

Напередодні великого свята Дня Збройних сил України в Закарпатському обласному палаці дитячої та юнацької творчості відбулась святкова концертна програма та урочиста церемонія нагородження переможців обласного конкурсу літературних творів, творів образотворчого мистецтва та фоторобіт на тему „Захисники України: історія та сьогодення”  Вже четвертий рік поспіль цей конкурс проводиться з метою   підтримати воїнів Збройних сил України та вшанувати світлу пам’ять полеглих  героїв. Більше 1000  школярів області змагалися у 4 номінаціях: лист, вірш, малюнок та фото. У кожній номінації були 3 призові місця та 2 заохочувальні.

У подарунок переможці окрім грамот, отримали стильні фірмові годинники, які з привітаннями урочисто вручила школярам директор департаменту  освіти і науки області Ганна Сопкова. Концертна програма розпочалась  хореографічною композицією від НХК „Танцювальна корпорація друзів”  – „Пам’ять не стерти”  та зворушливою молитвою за Україну, яку виконала Наталія Чепурна.  Ганна Сопкова представила почесних гостей свята: закарпатських педагогів – учасників АТО, строковиків національної гвардії та інших патріотів області, які відвідали в цей особливий день „ПАДІЮН”. Заступник обласного комісаріату Петро Михайлович Марко та учасник бойових дій на сході України Станіслав Іванович Дерен  розповіли усім присутнім про справжні реалії військового життя в сучасній східній Україні. А від зворушливих слів почесної гості – матері героя України Людмили Князівни Капуш – на очах глядачів виступали сльози. З глибоким сумом глядацька зала вшанувала хвилиною мовчання пам’ять 98 загиблих закарпатських воїнів, які загинули на сході України, серед яких був і Олександр Капуш. Заступник директора навчально-методичного центру  професійно-технічної освіти Ірина Ладижець представила  в цей день особливу книгу – „Пам’ять про подвиг”, написану за покликом душі сучасними дітьми, лідерами учнівського самоврядування про воїнів-героїв  Закарпаття, які воювали на сході України. У книгу увійшли 74 загиблих на війні закарпатських солдатів, які віддали життя за єдність, цілісність та незалежність нашої країни. З часом планується доповнене та розширене видання. Почесні гості свята, педагоги-учасники АТО отримали красиві сувенірні подарунки, власноруч виготовлені дітками.

 

Протягом концертної програми глядачі почули зворушливі до сліз поетичні рядки „Жінко, чого ви плачете?”, сильну патріотичну пісню „Ти солдат України, ти герой України”, виконану солістами ЗХК „Продюсерський центр „ПАДІЮНу”, побачили емоційні танцювальні композиції від народних  художніх  колективів: студії сучасного танцю „Бліц” та „Танцювальної корпорації друзів”.  Концертна  програма завершилась урочисто оптимістичними нотками пісенної композиції „Бачу колір сонця.”