Михайло Рівіс взяв участь у засідання Правління Асоціації районних та обласних рад

5 років ago admin 0

Сьогодні, 4 грудня у Клубі Кабінету Міністрів України під головуванням президента Української асоціації районних та обласних рад Сергій Чернова відбулося чергове засідання Правління Асоціації.

Участь у його роботі взяли високопосадовці центральних органів державної влади, профільні експерти та представники міжнародних організацій.

Закарпатську область представили голова обласної ради Михайло Рівіс, голова Міжгірської селищної ради Василь Щур та ін.

На порядку денному – розгляд стратегічних питань щодо перспектив діяльності органів місцевого самоврядування. Інший тематичний блок стосувався організаційної діяльності  Асоціації.

Активно обговорено майбутню адміністративно-територіальної реформу, зокрема формат «укрупнених» районів та повноти їхніх повноважень, а також механізми, що дозволять адмінтерреформі працювати.

На засіданні Правління ухвалено рішення про плани роботи Секретаріату, керівних органів управління Асоціації, прийом нових членів та інше.

Серед ключових рішень – вибори в органи місцевого самоврядування 2020 році на новому територіальному устрою,  внесення змін до Конституції до кінця  2019 року та ін.

По завершенню засідання Правління відбувся круглий стіл на тему «Актуальні питання реформування органів місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні» за участі Прем‘єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Володимир Гройсман зазначив, що зміни до Конституції в частині децентралізації необхідні для подальшого розвитку реформи. Його головні тези:  самоврядування має бути трирівневе – громада, район, регіон;  повинні бути гарантії діяльності у матеріальному та фінансовому вимірах;  для нагляду за дотриманням законів та діяльністю має бути введеним інститут префекта;   районні та обласні ради повинні отримати виконавчі комітети.

                                                    Вл.інф.

10
11
13