Будуємо кар’єру разом

5 років ago admin 0
                altВже стало традицією для учнівської молоді  та безробітних проводити Ярмарки кар’єри.  22 листопада 2018 року Іршавською районною філією Закарпатського ОЦЗ спільно з ДПТНЗ «Білківський професійний аграрний ліцей» проведений осінній Ярмарок кар’єри для учнівської молоді Іршавського району та безробітних.
               Захід був проведений під гаслом «Будуємо кар’єру разом» з метою профілактики безробіття серед молоді, орієнтації на вибір актуальних професій, формування бізнес-центрованого мислення, ознайомлення молоді з перспективними напрямками економічного розвитку району,  регіональним ринком праці та послугами, що надає служба зайнятості, а також  спрямований для обізнаності учнів, які бажають зробити перший крок до своєї майбутньої кар’єри, формування особистісно – значимого змісту вибору професії, чіткої професійної спрямованості, надання всебічної і актуальної інформації про професії, які користуються на сучасному ринку праці, визначення тих факторів, які впливають на вибір майбутньої професії.

  У заході прийняли участь учнівська молодь загальноосвітніх шкіл Іршавського та району, учні ДПТНЗ «Білківський аграрний професійний ліцей», представники влади , а саме : заступник голови РДА – Мошкола І.І., заступник голови Іршавської районної ради, представники ВНЗ «Мукачівського державного університету», представники Карпатського інституту підприємництва ВНЗ «Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна» .

           З словами вітання відкрив захід директор Закарпатського обласного центру зайнятості Юрій Іванович Фущич,  який  у своєму виступі зазначив, що   центр зайнятості готовий допомогти кожній людині, яка звертається до центру зайнятості, запропонувати вакансії з гідною оплатою праці, допомогти  молоді зорієнтуватись у світі професій.  Наголосив що сьогодні  учні шкіл, абітурієнти та ті, хто шукає місце для працевлаштування – мають  гарну нагоду особисто поспілкуватися з роботодавцями, отримати корисну інформацію про навчальні заклади  та, можливо, знайти  нове робоче місце.

       Від основних ринкоутворюючих підприємств району  були присутні  :  ТзОВ «Клен» , ПРАТ «Іршавський абразивний завод», ТзОВ «БЕБ»,  ТзОВ «Фортуна» та ДП «Фортуна»,  ТзОВ «Саве ІР»,  ТзОВ «ВІтос». Також в ярмарку кар’єри взяли участь  представники головного управління національної поліції в Іршавському районі,  заступник начальника відділу Державної прикордонної служби України Манік Олексій Леонідович та інші.

           Представники ВНЗ «Мукачівського державного університету», представники Карпатського інституту підприємництва ВНЗ «Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна», директор ДПТН «Білківський  професійний  аграрний ліцей» презентували свої навчальні заклади та професії, за якими там навчаються, запросили учнів вступати до їхніх навчальних закладів. Учні ліцею поставили сценку з презентації професій , за якими вони навчаються та запросили учнів взяти участь в майстер-класах за професіями муляр-штукатур, лицювальник – плиточник. Роботодавці презентували свої підприємства та вакансії , за якими можна в них працевлаштуватись.

              Захід виявився цікавим та корисним.  Учні ЗОШ познайомились з навчальними закладами, професіями, за якими можна там навчатись, актуальними вакансіями на ринку праці, основними ринкоутворюючими підприємствами району . Учні ліцею та шкіл безпосередньо поспілкувались з роботодавцями , які готові взяти їх на роботу, приміряли обмундирування поліцейських, передивилися презентаційні ролики державної прикордонної служби. Роботодавці  підбирали собі працівників  серед присутніх після закінчення навчання .

     Фахівці Іршавської районної філії презентували послуги служби зайнятості та інноваційний інструмент для онлайн – тестування та професійної консультації «Моя професія: консультаційна мережа» також запросили учнів завітати до служби зайнятості для реєстрації на сайті та отримання коду доступу для проходження онлацйн – тестування.  

      Проведення таких заходів дозволяє сподіватися на вирішення кадрових проблем для роботодавців та проблеми безробіття для населення району. Адже для кожної людини головне – благополуччя і добробут родини. Забезпечити його може лише стабільна робота і гідна заробітна плата,  сприятиме здійсненню багатьох надій і сподівань .  

 

 

начальник відділу активної підтримки

Іршавської районної філії

Ганна Вовканич 

alt

alt 

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt