Завершився Всеукраїнський дитячо-юнацький військово-патріотичний вишкіл Мінмолодьспорту «Джура-Прикордонник»

6 років ago admin 0
     alt18 серпня на Львівщині, на базі Кінологічного навчального центру Державної прикордонної служби України, завершився Всеукраїнський дитячо-юнацький військово-патріотичний вишкіл Мінмолодьспорту «Джура-Прикордонник».

У ньому взяли участь більше 450 осіб з прикордонних районів (18 областей) і районів, через які проходить розмежувальна лінія з окупованими і непідконтрольними районами.

   Протягом вишколу з юними вихованцями проводились навчальні стрільби, практичні відпрацювання патрулювання кордону під назвою «Порушники кордону», навчання з орієнтування на місцевості за допомогою компаса.

  Місцевих об’єктів. Визначення азимуту, відстаней, практичні заняття з тактичної медицини, показові виступи кінологів зі службовими собаками, відвідування відділу прикордонної служби «Рава-Руська» та музею навчального центру, демонстрація техніки та озброєння, що перебуває на озброєнні Державної прикордонної служби України та багато іншого. На завершальному етапі була проведена «Тернова гра» – давнє козацьке змагання на швидкість, вправність та силу.

   Особливу увагу під час організації та проведення вишколу було приділено національно-патріотичному вихованню молоді сіл та міст, які розташовані вздовж лінії розмежування в зоні проведення АТО, де це питання є надзвичайно актуальним.

    У наступному – 2019 році заплановано проведення Всеукраїнського вишколу «Джура-Прикордонник» в м. Ізмаїл Одеської області.