Ужгородський міський голова Богдан Андріїв узяв участь у стратегічній сесії щодо розвитку транскордонного співробітництва

5 років ago admin 0

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв сьогодні взяв участь у відкритті стратегічної сесії «Транскордонне співробітництво в Україні: досягнення та виклики», яка цими днями працює на Закарпатті за участю першого заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслава Негоди.

Урядовець розповів про ключові кроки України до розвитку транскордонного співробітництва, законодавчі зміни, підписані міжнародні документи, наголосив, що цей напрям має бути включений у регіональні стратегії розвитку і насамперед таких прикордонних областей як Закарпаття.

Заступник голови Закарпатської ОДА Віктор Мікулін акцентував на важливості виконання домовленостей, досягнутих на зустрічах, реалізації ухвалених документів.

Гостей зі столиці та інших регіонів привітав Ужгородський міський голова Богдан Андріїв. Відзначив, що Ужгород має чималий позитивний досвід у реалізації проектів транскордонного співробітництва, важливо втілювати передусім інфраструктурні проекти і підтримувати тісні контакти з партнерами із сусідніх країн, бо злагоджена робота з ними дає можливість залучати кошти Європейського Союзу на реалізацію задумів водночас у двох чи й більше містах-партнерах різних держав.

У роботі стратегічної сесії беруть участь також генеральний директор Директорату регіонального розвитку міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Олена Бойко, керівник групи радників Програми «U-LEAD з Європою» Юрій Третяк, працівники центральних відомств, посадовці кількох областей, митниці, прикордонної служби, екологи, численні експерти.

1 of 8