70-та річниця Загальної Декларації Прав Людини

5 років ago admin 0

Сьогодні, 10 грудня світова спільнота відзначає 70 роковини прийняття Загальної Декларації Прав Людини, яка була затверджена Генеральною Асамблеєю ООН 10 грудня 1948 року.

Декларація представляє першоглобальне вираження прав, на які усі люди мають невід’ємне право. Декларація складається з 30 статей, які лягли в основу наступних міжнародних договорів, у регіональні документи по правах людини, національні конституції та інші закони. Міжнародний законопроект з прав людини складається з Всесвітньої Декларації Прав Людини, Міжнародного Пакту про економічні, соціальні і культурні права і Міжнародний пакт про громадянські і політичні права та двох факультативних протоколів до неї. У 1966 році Генеральна Асамблея прийняла два докладних договори, які завершують Міжнародний законопроект про права людини. В 1976 році, після того як договори були ратифіковані достатнім числом окремих націй, законопроект набув статусу міжнародного права. Повний текст опублікований Організацією Об’єднаних Націй на їх веб-сайті.

Воловецьке бюро правової допомоги

Сьогодні, 10 грудня світова спільнота відзначає 70 роковини прийняття Загальної Декларації Прав Людини, яка була затверджена Генеральною Асамблеєю ООН …