Закарпаття вшановує пам’ять жертв Голодомору

5 років ago admin 0

Сьогодні в Ужгороді на набережній Незалежності відкрили й освятили монумент жертвам Голодомору. Участь у пам’ятному заході взяли керівництво краю та міста Ужгород, автор скульптурної композиції Ігор Гречаник, представники дипломатичних установ, духівництво, військовослужбовці, керівники установ і відомств області, громадськість.

“У цей важкий для України час, коли російські найманці на Сході країни вбивають наших співвітчизників, не треба забувати, що й морити голодом українців ретельно спланували саме у Кремлі, – зазначив у своїй промові голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль. – Для нас має стати уроком те, що внутрішні чвари, розгойдування вулиці, безвідповідальність і безкарність призвели до ослаблення молодої держави, втрати державності, фактичної її окупації радянською Росією та до такого жахіття, як Голодомор, що вже визнаний 18 країнами світу геноцидом українського народу. Цього тижня до них приєднався двадцять перший штат Сполучених Штатів Америки”.

Керівник краю закликав присутніх і всіх краян запалити у вікнах своїх домівок свічу пам’яті про співвітчизників, яких сталінський тоталітарний режим прирік на голодну смерть.