Вийшов друком новий випуск щоквартального вісника "Культурологічні джерела"

5 років ago admin 0

kd 1Нещодавно побачив світ черговий номер щоквартального вісника “Культурологічні джерела” №3 (43), 2018. У ньому висвітлюються культурно-мистецькі події, що відбулися в краї за поточний період, а також представлені нариси й статті про життя і творчість відомих митців та діячів культури Закарпаття.

Серед дописувачів – заслужений працівник культури України Василь Габорець, голова Закарпатської організації Національної спілки композиторів України Віктор Теличко, кандидат мистецтвознавства Тетяна Росул, письменники Василь Густі, Василь Шкіря, Володимир Фединишинець (1943-2018), а також заступник директора Закарпатського обласного організаційно-методичного центру культури, заслужений працівник культури України Василь Барановський, завідувачі відділів ООМЦК Людмила Веклюк, Ольга Толвай та ін. Загалом – 20 авторів.

Зокрема, заслуговує на увагу стаття “Верховинська плеяда”: сторінками історії” про Хустське міськрайонне літературно-мистецьке об’єднання. У ній ідеться про історію літературної студії, через яку пройшов у юні роки і сам автор Іван Хланта. Матеріал інформаційно й емоційно насичений.