В Ужгороді починають розвивати напрям екологічних авто – електромобілів

5 років ago admin 0

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв сьогодні долучився до соціальної акції – відкриття в обласному центрі першого у краї салону електромобілів із запуском на базі цих екологічних авто служби таксі.

Богдан Євстафійович привітав ужгородців зі стартом нового сучасного напряму, який сприятиме збереженню довкілля у нашому місті та на Закарпатті загалом, наголосив, що завдяки цьому матимемо також нові робочі місця, збільшення наповнення бюджету.

Подякував власникам, які ризикнули започаткувати такий потрібний інноваційний бізнес і запевнив, що міська влада сприятиме розвитку мережі зарядних станцій, необхідної для електромобілів інфраструктури.

Присутній на відкритті народний депутат України Роберт Горват відзначив важливість того, що Ужгород рухається в ногу з часом. Розповів, як днями приймали державний бюджет на наступний рік і продовжили термін пільгового ввезення електромобілів, бо це – значний вклад у поліпшення екології. За словами Роберта Івановича, ближчим часом розглядатимуть також законопроекти, які допоможуть розвинути виробництво електромобілів в Україні, надаватимуть суттєві преференції інвесторам у цю галузь.

Один із підприємців, який долучився до започаткування цього напрямку в нашій області, Олександр Кравцов, наголосив, що буквально вчора приїхав з Європи, подолавши на електромобілі 10 тисяч кілометрів і переконався: Європа починається тут, бо в Україні і маленька дитина і старенька бабця знають, що таке “Тесла”, чому важливо переходити на електромобілі. Бізнесмен переконаний, що вже за кілька найближчих років Закарпаття за поширенням електромобілів випередить навіть сусідні країни, тут працюватиме зарядний хаб, який сприятиме тому, щоб туристи приїздили заряджатися, навіть прямуючи з однієї європейської держави до іншої.

Ще один підприємець, Вадим Войтович, підкреслив, що вже є всі можливості зарядити електромобіль і вдома, і в дорозі, можна сміливо планувати тривалі подорожі через Ужгород у Європу.

Власник нового ужгородського автосалону та служби таксі Василь Ябрик розповів, як у нього виник такий задум, подякував команді працівників, які допомогли його реалізовувати, навів приклади інноваційних рішень, якими зможуть користуватися ужгородці, користуючись таксі-електромобілями.

Організатори сьогодні запропонували пройти тест-драйв на електромобілях, стронгмен Михайло Гал встановив новий рекорд України, потягнувши 10 з’єднаних електроавто, у програмі сьогоднішнього заходу також чимало інших цікавинок для гостей.

А інтерес до події чималий – подивитися і випробувати можливості електромобілів прийшло багато ужгородців, у тому числі посадовці, зокрема й депутат Закарпатської облради, голова комісії, з питань розвитку бізнесу, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій, голова Закарпатської регіональної ради підприємців Андрій Андріїв.

1 of 25