Руслан Чорнак: «Проблеми повинні вирішуватися, особливо, якщо це стосується дітей»

6 років ago admin 0

У селі Лінці, що на Ужгородщині, малюкам не вистачає місць у дошкільному навчальному закладі. Ця проблема тягнеться вже десятиріччями.
Річ у тім, що приміщеню, у якому наразі розміщений дитячий садочок, більше 100 років. Вкладати кошти у його ремонт просто немає сенсу, оскільки кількість місць все одно не збільшиться. Наразі там виховуються трохи більше 20 дошкільнят, а для решти – просто не вистачає місць.
З такою проблемою та проханням допомогти її вирішити, нещодавно, звернулися до голови районної ради Руслана Чорнака молоді матусі. Мовляв, у зв’язку із відсутністю місць у дитячому садочку, їм нікуди дівати малечу. 
Не зволікаючи, керівник райради одразу взявся за вирішення цієї проблеми. Вже у п’ятницю, 16 листопада, разом із керуючим справами виконавчого апарату Юрієм Фрінцком, депутатом райради Віктором Шелельо та начальником відділу освіти, молоді та спорту РДА Маріанною Михайлишиною навідалися до Лінцівської школи. Тут оглянули приміщення, які можна було б передати саме для дошкільного навчального закладу. Раніше обговорювався варіант щодо придбання нової будівлі під ДНЗ. Однак наразі, це не є доцільним, оскільки у школі наявні вільні приміщення: це два класи та коридор, які чудово можна переобладнати, здійснивши, звичайно, капітальний ремонт. Таким чином, збільшиться кількість місць і малюки, без жодних перешкод, зможуть відвідувати садочок. Дирекція школи також погодилася на такий варіант, оскільки їм буде приємно, що майбутні школярі змалечку звикатимуть до стін школи.
На зустріч прийшли молоді батьки з дітьми, які погодилися на варіант щодо розміщення дошкільного навчального закладу у приміщенні школи. Проте, очільник району пояснив, що для вирішення цієї проблеми знадобиться не мало часу, а тому батькам необхідно набратися терпіння.
Тож, як результат, голова ради дав доручення начальнику відділу освіти ретельно вивчити питання і зробити так, щоб ця проблема якомога швидше вирішилася. А вже наступного року, усі лінцівські малюки мали змогу відвідувати новий, капітально відремонтований, сучасний садок.