Для боротьби з шкідниками ясінянські лісівники встановили 300 феромонних пасток

6 років ago admin 0

ДП «Ясінянським ЛМГ» Розроблені та здійснені заходи, спрямовані на збереження, охорону та захист лісів, пошкоджених всиханням соснових насаджень. Причиною всихання сосни є зростання чисельності верхівкового короїда на фоні посушливих років і негативний вплив патогенних грибів і бактерій. Часто всихає частина крони, тоді як решта гілок залишаються зеленими. Така деревина знецінена і вже не може ефективно використовуватись у виробництві.

Для обстеження насаджень та з метою виявлення і моніторингу карантинних шкідників нині в світовій практиці широко застосовують пастки з синтетичними феромонами, що дають змогу отримувати інформацію про наявність шкідників на певній території, визначати їх чисельність, динаміку розвитку, а на підставі одержаних при цьому даних планувати відповідні карантинні заходи.

Феромонні пастки — це міні-контейнери, які використовуються як засоби боротьби з комахами-шкідниками. У своїй роботі використовують біологічноактивні речовини, які виділяють комахи для притягування до себе особин свого виду. Ці речовини називаються феромони. Їх наносять на клейку основу, яка тримає шкідників непорушно.

Для боротьби із стовбурними шкідниками, крім проведення санітарних рубок, ДП «Ясінянським ЛМГ» виставлено 300 феромонних пасток, спільно з Головним спеціалістом відділу охорони, захисту лісу та внутрішнього аудиту ЗОУМГ Юрієм Стеблюком, начальником Закарпатського опорного пункту Василем Трикуром, інженером лісопатологом ЗОУМГ Олександром Гайченя, спеціалістом по захисту лісу ДП «Ясінянське ЛМГ» Михайлом Глушманюком, і представниками лісової охорони у осередках пошкодженних соснових насадженнь.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

ДП «Ясінянським ЛМГ» Розроблені та здійснені заходи, спрямовані на збереження, охорону та захист лісів, пошкоджених всиханням соснових насаджень. Причиною всихання сосни є зростання чисельності верхівкового короїда […]