Члени містобудівної ради Ужгорода прийняли рішення про мощення на набережній Незалежності

5 років ago admin 0

Сьогодні в Ужгородській міській раді відбулося засідання членів містобудівної ради. Серед інших питань розглянули і вибір матеріалу мощення на пішохідній частині в рамках капітального ремонту набережної Незалежності.

Архітектор Петро Сарваш прочитав лист від ІКОМОС із рекомендаціями щодо збереження в Ужгороді пам’яток архітектури. Крім того, представив фото з варіантами мощення, яке використовують у населених пунктах Чехії зі схожою архітектурою.

Голова містобудівної ради, головний архітектор міста Олег Боршовський запропонував піти на набережну, щоб подивитися взірці мощення, які вже виклала підрядна організація. Крім гранітної плитки зроблено і невеличкий фрагмент клінкерною цеглою.

Члени містобудівної ради, крім Петра Сарваша, який відмовився йти, провели обговорення безпосередньо на місці і дійшли згоди, що доцільно викладати гранітною плиткою (розмір 30х60х5) у поєднанні з новими бордюрами і бруківкою, аналогічною тій, яка використовувалася в Ужгороді у міжвоєнний період минулого століття. Це та інші рішення сьогоднішньої містобудівної ради зафіксовано протоколом.

1 of 8