Гірські рятувальники відпрацьовували навички роботи на схилах гори Гимба (+фото, відео)

5 років ago admin 0

Невдовзі в Українські Карпати прийде зима, тож на нас чекає гірськолижний сезон, а значить і велика кількість туристів. Для того, аби їх відпочинок на високогір’ї був не лише комфортним, а й безпечним рятувальники гірської пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ДСНС Закарпаття проводять планові навчання, під час яких відпрацьовують свої навички щодо порятунку туристів у можливих екстремальних ситуаціях.

07 листопада такий захід відбувся на схилах гори Гимба, що у селі Пилипець Міжгірського району. У навчаннях взяли участь рятувальники Ужгородської пошуково-рятувальної групи до якої входять підрозділи Ужгородського, Вишівського, Мукачівського,Іршавського, Міжгірського  та Нижньоворітського пошуково-рятувальних відділень. За сценарієм відпрацьовувалася ситуація щодо рятування туристів з крісельної дороги під час аварійної зупинки підйомника. Під час навчань кожен рятувальник повинен був дістатися до людини, котра знаходилася на крісельному підйомнику  та за допомогою спеціального обладнання спустити її на землю.

Фактично це вже другий за кількістю захід, що проводиться підрозділом ДСНС перед початком зимового гірськолижного сезону. У жовтні аналогічні тренування відбулися на горі Драгобрат Рахівського району, де свою майстерність відпрацьовували рятувальники Рахівського та Тячівського районів.

«Закарпаття стає все більш популярним серед туристів. Багато з них не знайомі з нашим ландшафтом, тож як наслідок вони губляться в горах, отримують травми тощо. І тоді на допомогу приходять вони – гірські рятувальники Закарпаття. Сьогоднішні навчання дозволять нашим гірським бійцям ДСНС підвищити рівень боєготовності  рятувальників, виховати згуртованість, відповідальність та взаємодопомогу серед особового складу а також дозволять передати навички досвідчених рятувальників молодшим колегам, що є важливими передумовами під час рятування людських життів у горах», – коментує ситуацію начальник начальник Управління ДСНС Закарпаття Роман Гудак.

ФОТОАЛЬБОМ

_DSC0184 копия.jpg    _DSC0313 копия.jpg

_DSC0324 копия.jpg    _DSC0529т копия.jpg

У ДСНС України у Закарпатській області