Початкову школу відкрили у Соловці

5 років ago admin 0

У вівторок, 6 листопада, у с. Соловка відбулася урочиста подія – відкриття початкової школи. Все це стало можливим завдяки благодійного фонду «Метадідомі» (Нідерланди). Приміщення школи передано у комунальну власність Ужгородської районної ради. До речі, районна рада, цьогоріч, на реконструкцію школи виділила 700 тисяч гривень. За ці кошти тут буде встановлена нова система опалення із використанням енергоефективних технологій. 
Із важливою подією присутніх привітали перший заступник голови Закарпатської обласної ради Йосип Борто, заступник голови районної ради Степан Мацко, голова райдержадміністрації Еріка Кинєв та начальник управління національностей та релігій облдержадміністрації Йосип Резеш.
Реалізував проект нової школи за фінансової підтримки закордонних благодійників та співфінансування з районного бюджету депутат обласної ради Йожеф Баторі.
Будівництво школи почалось у 2016 році, а вже у липні 2018 – будівля була повністю готова. Менше, ніж за місяць, учні, серед яких багато представників національних меншин, здобуватимуть знання у сучасному комфортному приміщенні, а в будівлі старої школи збудують столову для школярів.
На честь свята вихованці школи підготували гостям концертну програму.