Ужгород реалізовуватиме спільні проекти з польським Кросно

5 років ago admin 0

Делегація Ужгородської міської ради на чолі із заступником міського голови Олександром Білаком відвідала напередодні польське місто-побратим Кросно. Там провели дві зустрічі щодо нових проектів у рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020» , яка фінансується Європейським Союзом у рамках європейського інструменту сусідства. Зараз оголошено конкурс проектів за тематичною ціллю «Спадщина». Пріоритет 1.1 – «Популяризація місцевої культури та історії».

На зустрічі були присутні також віце-президент міста Кросно Броніслав Баран, працівник муніципалітету Марцін Кустрон, директор музею ремесел у Кросно Єва Маньковська та в.о. директора виставкового залу Кросно Марія Юрковська, начальник відділу грантових програм та інновацій Ужгородської міської ради Вікторія Тарахонич та головний спеціаліст відділу Вікторія Білас, головний спеціаліст відділу культури управління у справах культури, спорту, сім’ї та молоді Ужгородської міської ради Дмитро Мірошніков.

Результатом стало підписання партнерських декларацій про спільні проекти, в яких будуть брати участь Ужгородська міська рада, Закарпатська фільм комісія, мерія Кросно, музей ремесел і виставковий центр Кросно.

Провели також і першу робочу зустріч у рамках проекту про підвищення рівня доступу до медичних послуг в Ужгороді та Кросно, який підписали у вересні цього року у рамках відзначення 1125-ї річниці Ужгорода. Зокрема, погодили план реалізації проекту, у якому передбачено нове обладнання для медичних кабінетів у навчальних закладах обласного центру Закарпаття, створення електронних медичних карток дітей, проведення профілактичних оглядів всіх дітей шкіл та садочків.

1 of 3