У Мукачівському міськрайонному суді розпочалось стажування майбутнього судді

5 років ago admin 0


       23 жовтня 2018 року Національна школа суддів України розпочала проведення стажування для 371 кандидата на посаду судді в місцевих загальних судах, яке є складовою всієї програми спеціальної підготовки.  

     У Мукачівському міськрайонному суді 23 жовтня 2018 року розпочалось стажування кандидата на посаду судді Сідуна В.М. в рамках програми та навчального плану спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, затверджених рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

      Стажування триватиме майже п’ять тижнів, тобто до  21 листопада 2018 року.

     Відповідно до Положення про стажування та наставництво (коучинг) кандидатів на посаду судді стажування є обов’язковою складовою спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, проводиться у формі практичної підготовки кандидатів в місцевих судах і має на меті на основі знань, отриманих ними під час теоретично–практичної підготовки переконливо та на власну відповідальність застосовувати ці знання та спроможності у практичній діяльності зі здійснення правосуддя із урахуванням подальшої поступової інтеграції України до Європейського союзу.

    Згідно до наказу голови суду №60/08-07 від 23 жовтня 2018 року наставником стажування Сідуна В.М. призначено суддю Мукачівського міськрайонного суду – Заболотного А.М., який буде допомагати кандидату на посаду судді освоїти практичні навички для професійного здійснення цивільного судочинства (коуч).

      Сідун В.М. у процесі проходження стажування має виконати значний об’єм завдань, визначених в індивідуальному плані.

     Під час стажування кандидат Сідун В.М. ознайомиться з роботою суду, організацією документообігу та внесення судових рішень до Єдиного державного реєстру судових рішень, плануванням та організацією підготовки до судового розгляду цивільних справ, організацією та підготовкою судового засідання, веденням судового процесу тощо. Також стажист набуде практичного досвіду щодо роботи в міні-команді : суддя-помічник-секретар судового засідання.

   Теоретичні знання та поглиблене знайомство з роботою суду допоможуть слухачу розвинути практичні навички написання проектів процесуальних документів у цивільному судочинстві. Саме на коуча покладається відповідальне завдання обговорювати та направляти слухача на опанування професії судді.

    За результатами проходження стажування суддя-наставник Заболотний А.М. підготує відповідний висновок про проходження майбутнім суддею стажування. У цьому документі будуть відображатися результати виконання кандидатом на посаду судді завдань стажування та зазначатися обставини оволодіння ним вміннями та навичками, необхідними в суддівській кар’єрі .

      Голова суду Котубей І.І. та суддя–наставник Заболотний А.М. побажали кандидату на посаду судді набути практичного досвіду з розгляду цивільних справ, плідної праці та успіхів у проходженні стажування. А найголовніше – пам’ятати, що професія судді – це насамперед допомога людям, тому головне залишатися людяними та працювати на благо держави.

     Також голова суду та суддя–наставник побажали кандидату на посаду судді у найближчому майбутньому одягнути суддівську мантію та з усією відповідальністю приступити до здійснення правосуддя, щоб кожен громадянин держави відчував себе захищеним.

 

                                                                                                                      Прес-служба Мукачівського міськрайонного суду