Хор хлопчиків та юнаків Мукачівської хорової школи готує концерт із нагоди свого 35-річчя

5 років ago admin 0

20.1120 листопада на сцені Закарпатської обласної філармонії зі святковим концертом, присвяченим 35-річчю від створення, виступить добре знаний у краї та далеко за його межами колектив, лауреат міжнародних конкурсів і фестивалів  Хор хлопчиків та юнаків Мукачівської хорової школи.

Колектив був заснований у 1983 році. Саме тоді в Мукачеві розпочинається історія однієї з перших в Україні хорових шкіл хлопчиків та юнаків. Організатор хору і хорової школи – Володимир Волонтир, заслужений діяч мистецтв України, лауреат премії В.Косенка, лауреат премії ім.Д.Задора, член Національної спілки композиторів України, незмінний художній керівник хору та директор хорової школи. Хормейстер колективу з часу його заснування – Оксана Волонтир.

За 35 років творчої діяльності колектив репрезентував хорове мистецтво України в 20 країнах: Австрії, Бельгії, Голландії, Естонії, Іспанії, Італії, Латвії, Литві, Німеччині, Польщі, Португалії, Росії, Румунії, Сербії, Словаччині, Словенії, Угорщині, Франції, Чехії, Хорватії.

Хор хлопчиків та юнаків Мукачівської хорової школи був відзначений обласною премією ім.Д.Задора (1997 р.) і є лауреатом багатьох міжнародних конкурсів та фестивалів.