За відновлювальними джерелами енергії Міжгірщини – майбутнє

5 років ago admin 0
Основне завдання лісівників Міжгірщини – створення лісів майбутнього, раціональне й повне використання лісових ресурсів.
Адже деревина – це не тільки сировина для лісопильної деревообробної, целюлозно-паперової промисловості, а ще й відновлювальне джерело енергії. Лісівники усвідомлюють, що в умовах суворої економії газу надзвичайно важливо максимально забезпечити заклади соціальної сфери, жителів регіону альтернативними видами палива.
В лісах Міжгірщини переважають шпилькові насадження, хоча є і твердолистяні.
Лісівники Міжгірщини вирощують високопродуктивні насадження, однак є й такі насадження, які не йдуть на переробку, а переробляються на дрова.
Держлісгоспівці роблять все від них залежне, щоб максимально забезпечити споживачів дровами. Слід зазначити, що не можна зрубати лісу більше, ніж те передбачено законодавчими нормативами. Так у Міжгірському лісовому господарстві є дровокол, який відпускає дрова колоті, і лісівники активно їх реалізують. А Верхньогірські лісівники реалізують дрова метрові, згідно з державними ГОСТами.
Нагадуємо також для охочих придбати тверде паливо, що дрова у Міжгірському держлісгоспі коштують для юридичних осіб – 762 грн за 1 кбм. дров твердолистяних порід та 630 грн – шпилькові грн, для населення: 534 – тв., 444 грн – шпилькові; освітні заклади – тв .- 660; шп. – 570; дрова колоті – 1200 грн. Для охочих придбати просимо звертатися за телефоном: (03146) 2-18-90
У Верхньогірському – для населення та соціальної сфери – 444 грн (шпилькові) та 534 твердолистяні; для юридичних осіб – 630 (шпилькові) та 762 твердолистяні.
Відповідальний за реалізацію деревини інженер з лісозаготівель у Верхньогірському Ганни Красняник – (03146) 2-11-94

Основне завдання лісівників Міжгірщини – створення лісів майбутнього, раціональне й повне використання лісових ресурсів. Адже деревина – це не тільки сировина для лісопильної деревообробної, целюлозно-паперової промисловості, […]