Закарпатські рятувальники відзначили професійне свято-День рятівника

5 років ago admin 0

17-го вересня, в Ужгороді, на площі Народній, відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення Дня рятівника. З цієї нагоди працівники ДСНС влаштували тут виставку пожежно-рятувальної техніки та вишикувалися рятувальники. 

Засвідчити свою повагу колективу оперативно-рятувальної служби Закарпаття та поздоровити їх з професійним святом прибули й поважні гості: голова Закарпатської облдержадміністрації Ігор Бондаренко, голова обласної ради Михайло Рівіс, Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, керівництво ГУ НП, СБУ, прокуратури, Чопського прикордонного загону, Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса України, духовенство та інші поважні гості.

Спочатку керівник закарпатських рятувальників Роман Гудак зачитав присутнім вітання від Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Миколи Чечоткіна, а далі з вітальними адресами, подарунками та відзнаками виступили почесні гості.

– Ми зібралися тут з чудової нагоди – професійного свята рятувальників – Дня рятівника, – звернувся до присутніх голова облдержадміністрації Ігор Бондаренко. – Ця професія одна з найнебезпечніших, адже це робота в екстремальних ситуаціях, це і ризик для життя, це і відповідальність за життя інших людей. Бажаю усім, хто присвятив своє життя професії рятувальника, міцного здоров’я, добробуту, родинного щастя, сил та успіхів у вашій сповненій тривог та небезпек службі, нових сил та натхнення, – підсумував керівник Закарпаття.

Наступним з привітаннями до рятувальників виступив голова Закарпатської обласної Ради Михайло Рівіс, який відмітив, що оперативно-рятувальна служба є боєздатним підрозділом і здатна кваліфіковано виконувати всі поставлені на неї функції і завдання.

– Приємно зазначити, що починаючи з 2014 року оперативно-рятувальна служба області  покращує матеріально-технічну базу і постійно оновлюється. Це стало можливим завдяки покращенню фінансування на державному і обласному рівнях. Чималу роль також відіграє і транскордонне співробітництво, завдячуючи якому вдалося реалізувати ряд спільних міжнародних  проектів, – наголосив Михайло Михайлович.

Вітальні слова з нагоди свята висловив і міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, підкресливши вагому роль цієї професії: “Сам неодноразово був під час ліквідації стихійних явищ, зокрема гасіння пожеж, тому добре знаю: ви мужні, справжні професіонали, дуже дякуємо за вашу роботу. Я бажаю, аби ваша покровителька – ікона Божої Матері “Неопалима Купина” – завжди оберігала вас, щоб із завдань ви поверталися неушкодженими. Здоров’я, добробуту й миру в Україні”.

Після цього відбулася церемонія нагородження. За зразкове виконання службових обов’язків та з нагоди відзначення професійного свята – Дня рятівника 73 працівники оперативно-рятувальної служби отримали чергові спеціальні звання, а також відзнаки, грамоти ДСНС України, Закарпатської облдержадміністрації та обласної ради,Управління ДСНС в області та Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та служби цивільного захисту.

 ФОТОАЛЬБОМ

 DSC_0503.JPG   DSC_0509.JPG

 

DSC_0511.JPG   DSC_0520.JPG

DSC_0521.JPG   DSC_0552.JPG

DSC_0575.JPG   DSC_0583.JPG

DSC_0585.JPG   DSC_0726.JPG

 У ДСНС України у Закарпатській області